U bevindt zich hier:WieKiest»Kies Elektronica»Kies Diversen»Wat is nieuw in 2014, 5 keer vooruitgang in de techniek


Wat is nieuw in 2014, 5 keer vooruitgang in de techniek

  Wat is nieuw in 2014, 5 keer vooruitgang in de techniek

  Ieder jaar zijn er weer dingen nieuw, wat is nieuw in 2014? Wat kun je dit jaar verwachten? Veel bedrijven plannen veranderingen in hun techniek in een bepaald jaar of periode. Ook in 2014 hebben bedrijven veranderingen in petto wat betreft computertechniek, informatie en transport. Welke technologische veranderingen gaan we dit jaar tegemoet? Is het vijf keer een vooruitgang?

  Nieuwe hardeschijftechniek van Seagate

  Seagate; een grote fabrikant van computertoebehoren gaat waarschijnlijk een nieuwe techniek introduceren in 2014 die de opslagcapaciteit van harde schijven vergroot. De nieuwe technologie zal worden geïntroduceerd onder de naam hamr-technologie. De nieuwe technologie geeft een toename van ongeveer 60% in opslagcapaciteit. Ideaal voor de steeds groter wordende behoefte aan opslagcapaciteit.

  Nieuwe elektrische auto’s nemen in populariteit toe

  Was een elektrische auto eerder nog de underdog, de auto’s worden, onder anderen door verbeterde technologie en betere vormgeving steeds populairder. In 2014 wordt de elektrische auto populair, meer en meer mensen durven zonder twijfel te kiezen  voor een elektrische auto. Het feit dat we ooit verplicht moeten over stappen naar een alternatief begint bij veel mensen door te dringen.

  Zelf afrekenen? Geen probleem, nieuwe zelfbedieningskassa’s

  Het aantal zelfbedieningskassa’s neemt toe! Waarom in de rij staan als we ook zelf kunnen afrekenen. In 2013 werden al vele duizenden zelfbedieningskassa’s geïnstalleerd, Super handig is gebleken. De automatisering neemt dit jaar verder toe. In 2014 worden nog meer van deze zelfbedieningskassa’s geïnstalleerd en rekenen we steeds vaker zelf onze producten af bij de kassa. Wordt dit het einde van de kassière?

  Internet als belangrijkste bron van informatie van nieuws

  In het jaar 2014 doorkruist het internet de trend van televisie als belangrijkste bron van nieuws. Internet is hot en is op steeds meer mediadragers de belangrijkste bron voor informatie en nieuws. Het aantal tablets en phablets neemt verder toe, smartphones  krijgen meer mogelijkheden en de computer wordt geavanceerder. Informatie met televisie als bron wordt steeds minder populair. De tv wordt eerder gebruikt als groot scherm om informatie via internet binnen te halen. Niet alleen de televisie neemt in populariteit af ook de radio en de krant worden waarschijnlijk minder populair.

  Wordt 2014 het jaar van de wearables? Google Glass in aantocht

  Wearables? Jazeker, denk maar eens aan de nieuwe Google Glass, misschien heb je er al over gelezen of gehoord. De nieuwe Google brillen worden in 2014 beschikbaar voor het grote publiek en ontwikkelaars zijn al druk bezig met het bedenken van applicaties voor het nieuwe device.  Een informatiestroom die continue aanwezig is klinkt in sommige gevallen ideaal, dus in 2014 ook maar een brilletje? Je moet er naar alle waarschijnlijkheid wel rond de 500 euro voor neertellen…

  Laatst aangepast op maandag, 17 februari 2014 23:28

  Laat een reactie achter op dit artikel

  Weet jij meer over dit onderwerp? Plaats dan hier je toevoeging!