U bevindt zich hier:WieKiest»Kies Elektronica»Kies Televisie»Opgeven voor Lingo; hoe meld ik mij aan?


Opgeven voor Lingo; hoe meld ik mij aan?

  Opgeven voor Lingo; hoe meld ik mij aan?

  Lingo is een zeer populair spel op de Nederlandse televisie. In het spel gaan twee teams de strijd met elkaar aan door het raden van woorden.  Het spel is sinds 1989 nog altijd op de buis en wordt dagelijks door ongeveer een half miljoen mensen bekeken. Lange tijd was Lingo, gepresenteerd door Lucille Werner, te zien op Nederland 1. Tegenwoordig moeten we naar Nederland 2 zappen om niets te missen van dit verslavende spelletje. Lingo is (op dit moment..) dagelijks te zien om 18:25 op Nederland 2 en duurt een half uur. Altijd al mee willen doen met lingo? Opgeven voor Lingo kan altijd, maar de wachtrijen zijn vaak lang...

  Hoe meld je, je aan voor Lingo?

  Aanmelden of opgeven voor Lingo kan via de Website van de Tros, maar er worden niet altijd kandidaten gezocht. Door de grote belangstelling van kijkers om een keertje mee te kunnen spelen is ervoor gekozen dat op de website en wellicht via andere media kenbaar wordt gemaakt wanneer er weer kandidaten worden gezocht. Houd de site dus goed in de gaten, wil je keer mee spelen... Na een aanmelding kan het soms wel een jaar duren voordat je mee mag doen aan de voorrondes. Strenge voorrondes, screenings en testjes geven de producenten de  mogelijkheid de meest geschikte kandidaten te selecteren.

  Toch niet meedoen, maar wel bijwonen?

  In plaats van meedoen kun je Lingo ook bijwonen.  Een keer per maand wordt Lingo opgenomen in Hilversum. Lijkt het je leuk mee te kijken dan is dat zeker mogelijk. Je moet om een uitzending te kunnen bijwonen contact opnemen met de Tros.  Moedig de kandidaten aan en maak een opname van dichtbij mee.

  Wat kun je winnen bij Lingo?

  Bij Lingo kun je geld winnen en  andere leuke extra prijzen. De hoogte van het bedrag is onder anderen afhankelijk  van het geluk van de kandidaten. Hoe meer woorden er in de finale worden geraden, hoe meer ballen er mogen worden getrokken om ‘’Lingo’’ te behalen op de getallenkaart. Ieder goed geraden woord levert 1000 euro bij het halen van ‘’Lingo’’. In ballenbak zit naast de blauwe ballen een een roze bal en een zilveren bal. De roze bal geeft recht op een extra prijs (kan van alles zijn..) Bij de zilveren bal mogen de kandidaten ervoor kiezen te stoppen om de helft van het te winnen bedrag te ontvangen of de kandidaten spelen verder en hopen alsnog op: LINGO!

  Laat een reactie achter op dit artikel

  Weet jij meer over dit onderwerp? Plaats dan hier je toevoeging!